Undeva pe la începutul anului Primaria Capitalei anunța că va lansa o aplicație care va arăta când va sosi autobuzul X în sație sau unde se află tramvaiul pe traseul său. Uită-ne la sfârșitul verii cu aplicația perfect funcțională.

Vreau să menționez că acest articol nu este sponsorizat de către STB sau PMB.

Aplicația este disponibilă pe Google Play Store cât și pe App Store .

Aplicația folosește informațile generate de dispozitivul GPS montat pe o bună parte din flota STB pentru acuratețea timpilor de așteptare.

Aplicația îți spune cum ajungi din punctul X în Y.

Aplicația afișează toate variantele de traseu pentru călatoria ta, timpul estimat al călatoriei, stațile unde trebuie să schimbi. Folosind aplicația, dacă stai mai prost cu orientarea in oraș, ai sanse mai puține sa te rătăcești. Totuși aplicația nu este una perfectă, recomand atenție atunci când mergi într-un loc unde nu ai mai fost.

În cât timp ajunge autobuzul?

Apasând cu degetul pe oricare stație STB se deschide o fereastră care îți spune în cat timp ajunge mijlocul de transport în comun (timp precis sau estimat).

Repartizarea autobuzelor / tramvaielor / troleibuzelor pe traseul liniei

Să spunem că pe lina 300 sunt alocate 6 autobuze. Din cauza mai multor factori se produc dezechilibre în fluxul și în timpul de așteptare al mijoacelor de transport în comun. În exemplul nostru, cele 6 autobuze care parcurg traseul A-B și sunt repartizate în urmatorul fel: 5 atobuze spre A si doar unul spre B. ( poți observa dezechilibre și în video-ul de mai jos)

Dacă stii repartizarea vehiculelor pe traseu poți să îți dai seama cât de mult merită să te grabești să prinzi STB-ul.

Categories: București

error: