Dacă ai cont de netflix este posibil să te fi uitat la Stranger Things. Serialul a urcat pe locul 52 în topul IMDb. Producția are succes datorită poveștii SF care a stat la baza scenariului.

Acțiunea are loc în perioada Războiului Rece

Încă din primul episod al serialului Stranger Things aflăm că 1983 este anul în care începe acțiunea. Când vorbim despre anii 80′, vorbim despre muzica lui Bonnie Tyler, muzica celor de la The Clash. Nu putem uita si de moda radioamatorilor, facilitată de accesul populației la stații radio ușor de utilizat. Se juca Dungeons & Dragons ( sau D&D, de aici s-a inspirat G&G-ul din Riverdale ), un joc care era considerat la acea vreme un ritual satanist după mai multe morți suspecte legate de acest board game.

Razboiul Rece a însemnat o perioadă de tensiuni între marile puteri ale lumii, S.U.A. și U.R.S.S. ( fiecare alături de aliații lor ). O importantă ”bătălie” a fost dusă de serviciile secrete ale Statelor Unite cu KGB-ul rusilor. Nu a fost vorba numai de spionaj. Aceste mari puteri erau în competiție pentru controlul țarilor de Lumea a Treia. Pentru a manipularea mase de oameni, era nevoie de ceva care nu se decoperise înca.

elefant.ro

MK-ULTRA

MK-Ultra a fost un program secret de cercetare susținut de CIA, programul ar fi preluat rezultatul experimentelor de control al minții din lagărele de concentrare naziste.

Nu este o teorie a conspirației, programul fiind sancționat pentru prima dată de S.U.A. , în 1953. Au urmat o serie de alte sancțiuni până la oprirea definitivă din anul 1973. În cadrul experimentelor fost au folosiți pe post de cobai cetațeni ai Statelor Unite și ai Canadei fără consimțământul acestora.

MK-Ultra a implicat cercetări legate de tortura, folosire a drogurilor, hipnoză, cât și alte lucruri mai mult sau mai puțin dubioase care le treceau prin cap. Rezultatul experimentelor urma să fie folosit pentru controlarea meselor de oameni. Din fericire proiectul CIA a fost oprit și datorită ineficienței și datorită faptului că probabil proiectul scăpase de sub control.

LSD si Mișcarea Hippie

În anii 60′ apăruse o nouă subcultură. Membrii mișcării hippie negau materialismul și se axau pe partea spirituală a ființei umane, erau pașnici și se opuneau razboaielor. Era un stil de viața complet diferit, doreau pace și libertate, negând traiul toxic al culturii umane ordinare.

Totuși comunitatea hippie avea o problemă, cam mare. Se drogau cu LSD, drog folosit și în experimentele MK-Ultra. Cum s-a ajuns la asa ceva? Sau mai bine zis care este legatura?

Romancierul American Ken Kesey, cel care a scris Zbor deasupra unui cuib de cuci, a fost voluntar în experimentele cu LSD ale proiectului MK-Ultra. Se pare ca omului i-a plăcut atat de mult drogul încât dadea petreceri unde promova drogul. Marketingul substanței creat de Kesey suna în următorul fel: Poți trece testul acid? (acid fiind denumirea alternativa a drogului). Drogul a fost legal până în anul 1966, însă folosirea substanței a continuat. Și totodată Ken Kesey , alături de niște tovarași de-ai lui au fost influencerii acestei subtanțe în lumea hippie.

cel.ro

Isolation tank – ceva bun

Sau ceva care poate fi folosit în scopuri bune.

Probabil că, daca te-ai uitat la Stranger Things sigur ai văzut scenele legate de isolation tank. Este vorba de un bazin în care se află o soluție de apă în care este atât de multă sare incât dacă intri în el plutești.

În cadrul proiectelor, dacă erai subiect de test, probabil că după ce te băteau bine și te drogau, te băgau într-un isolation tank. Rolul practic al bazinului era să-ți anuleze orice fel simt: pluteai in apa, nu simțeai niciun disconfort. Mai mult, erai în intuneric complet. În zilele noaste isolation tank-ul este folosit de cei care vor să mediteze profund.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: