În acest articol vom vorbi despre unul dintre cele mai interesante locuri din acest oras. Situat în zona de sud a Capitalei, Parcul Natural Văcărești poate fi observat de pe hartă datorită suprafeței mari pe care se întinde.

În întreaga zonă a actualului Parc Național a existat o mahala. Locuită de oameni care aveau ca principală ocupație grădinaritul. Florile crescute în curțile din Văcăresti ajungeau să fie vândute în vechile piețe ale Bucureștiului (Berceni, Unirii, Obor).

În această zonă a existat Mănăstirea Văcărești, construită de Nicolae si Constantin Mavrocordat în perioada 1716-1736. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai valoroase monumente istorice “dispărute” din București. Vinovat este Nicolae Ceaușescu, care a dorit demolarea întregului vechi cartier Văcărești. Anul 1988: regimul comunist “rade de pe suprafața pământului” toată aceasta zonă locuită pentru a construi un lac olimpic.

În 1989, înainte de revoluție, se încearcă darea în folosință a lacului, a fost un esec mare a dictatorului. A existat o încercare de a umple lacul cu apă însa, din cauza faptlui că fundul lacului nu a fost hidroizolat, au fost inundate zonele vecine.

A venit revoluția, iar Lacul Văcarești a rămas pe acte ca proiect nefinalizat, blocând astfel orice fel de acțiune asupra terenului. De aceea, în acest loc au apărut animale care au fugit de agitația orasului. Așa a apărut o adevărată faună specifică unei zone de lac.

De atunci până acum, locul a rămas ca un adăpaost pentru zeci de specii de mamifere, reptile, păsari și pesti . În 2016 este înfințat oficial Parcul Natural Vacărești prin hotărâre de guvern.

În acest moment, Asociația Parcul Național Văcarești este administratorul ariei protejate. Aceasta desfasoară divesre studii despre faună, face curațenie și monitorizează parcul, mai multe detalii puteți afla pe
parcnaturalvacaresti.ro.

Parcul Național Văcarești poate fi vizitat în conformitate cu regulamentul parcului. Este un loc extrem de liniștit în care te poti bucura de niste apusuri frumoase.

Toate fotografiile au fost realizate de către mine.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: