V-am pregatit o lista de lucruri pe care orice bucurestean ar trebui sa le stie:

Cum comanzi un taxi in Bucuresti in 2018?

Orice bucurestean ar trebui sa stie ca atunci cand are nevoie de un taxi sa nu foloseasca centrala companiei de taxi. De ce? Pentru ca intodeauna acesta va primi un raspuns in genul: “Ne pare rau, nu avem masini disponibile”. In schimb, pentru ca suntem in secolul 21, putem folosi o aplicatie pentru a comanda un taxi (Clever taxi, etc). Pentru companiile de taxi este mult mai simplu sa utilizeze o aplicatie informatica decat sa foloseasca o centrala telefonica.

Daca afara este vreme rea, sansele de a gasi un taxi scad semnificativ.

Daca nu reusesti nici asa poti incerca sa chemi un uber/bolt.

RATB si taxatoarele sale

Sursa foto: Regia Autonomă de Transport Bucureşti

In cazul in care renunti la taxi si alegi varianta mai ieftina, cea a transportului public de suprafata ar trebui sa stii acest lucru.

Daca esti din acest oras si frecventezi RATB-ul probabil ca ai observat cel putin o data o persoana care ce certa cu controlorii sustinand ca aceasta a validat. Da, este posibil!

Taxatoarele folosesc tehnologia NFC, acestea au erori de citire. De cele mai multe ori, calatorul este instiintat prin acel semnal deranjant al taxatorului dar si prin mesajul “REPETATI VALIDAREA LA ACELASI VALIDATOR”. Pentru a rezolva aceasta eroare, calatorul trebuie sa puna cartela de transport un pic mai sus fata ce punctul negru de pe validator. (vezi exemplul de mai jos).

In cazul primei poze, daca cartela cu calatorii este pozitionata in raza cercului rosu, exista o sansa mare de a da eroare. Iar in cazul erorii pozitioneaza cartela  ca in poza a doua-a.

Important! Daca taxatorul de eroare si controlul isi face aparitia vei fi amendat pentru ca nu ai validat!

Metroul

Sursa foto: metrorex.ro © Karlos Corbella –argazkilaria-

Daca am vorbit de transportul public de suprafata si probleme ale acestuia, acum va prezint cateva lucruri interesante despre metroul din Bucuresti.

Statia Politehnica este un fel de muzeu: podeaua este alcatuita dintr-o marmura roz in care sunt fosilizate niste forme de viata care au  fost vii  70 de milioane de ani in urma.

Pe magistrala 4 circula inca batranele trenuri IVA. Acestea au fost primele modele de garnituri care au circulat vreodata in subteranul din Bucuresti. Garniturile sunt pline din cap pana in coada de graffiti. Si aduc un aer de nostalgie atunci cand le astepti si intra in statie.

             sursa foto: metrorex.ro

Evenimente si muzee cu intrare gratuita

Primaria Capitalei organizeaza periodic diverse evenimente cu intrare gratuita acolo te poti distra alaturi de prietenii tai.

Iar daca vrei sa vizitezi un muzeu sa stii ca sunt zile sau perioade in care sunt intalnite diverse evenimente/expozitii temporare. Din cate stiu, sunt anumite zile (mai ales vara) in care muzeele au intrare gratuita (mai ales pentru studenti/elevi).


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: