În acest articol voi prezenta viziunea mea despre ce se va întâmpla dacă angajații metrorex vor intra în grevă. Recent greva a fost declarată ilegală de către o instanță cu toate acestea, Sindicatul Metrorex anunță intenția de a susține în continuare greva pentru ziua de miercuri.

Metroul din București transportă zilnic 600.000 de oameni, în cele 4 magistrale care “leagă” majoritatea celor mai importante locații din oraș. Este un mijloc de transport foarte eficient și rapid, esențial pentru acest oraș.

Orele de vârf pentru transportul public sunt 8-10. Atunci nu ai loc să intrii în vagonul de metrou din cauza aglomerației. În același timp la suprafață se întâmplă același lucru. Concluzia? Nu vom avea loc să mergem la muncă, liceu, facultate, etc. Probabil că, dacă nu alegem să mergem pe jos, o să chemăm un taxi/uber (dacă o să fie disponibili!) iar cei care au permis o să-și scoată mașină din garaj sau o să închirieze una. Astfel se va crea un mare blocaj în trafic.

STB  va avea pierderi mai mari din cauza grevei. De ce? Pentru că persoanele care doresc să valideze nu vor avea cum și controlorii nu vor putea să-și facă treaba. Imaginați-vă câtă pagubă se va întâmpla în cazul în care greva va dura mai multe zile. Gândiți-va la acele linii care tranzitează jumate de oraș (104, 381, 331). Acestea sunt mereu pline chiar și înafara orelor de vârf.

Va fi un mare haos general în tot orasul.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: